Davidson Student Commons

The Davidson Student Commons Room is an important part of student life at the Bren School. Located on the third floor of Bren Hall, this 880-square-foot room has large, east-facing windows looking onto the courtyard below. Recycled and other materials that support sustainability were used for the casework and furnishings, energy-efficient lighting is used throughout, the steel wall sculptures are made from recycled automobile bodies, and the upholstery is made from recycled materials. The computer work stations all have ergonomic chairs.

The primary function of the Davidson Student Commons is to serve as a resource for Bren School master's students working on their Group Projects. Twelve individual computer work stations have been placed adjacent to informal study and lounge areas to create a flexible mixed-use room well suited to both individual research and team collaboration.

UCSB alumnus Jim Davidson (1990) endowed the Student Commons in order to provide Bren students with
a place where they could gather and study. His generosity has allowed us to create a "green" room that supports student research and collaboration while exemplifying the aesthetic value to be gleaned from sustainable materials.